Daha İyi Olmayı Önemseyenler İçin “Aydın Rehberlik” Eğitimi Önemseyenler İçin “Ara Akademi”

788 0

Hayat bir yolculuktur, pozitif bir düşünce-duygu haliyle pozitif bir hedefe doğru süren, insanı keşfeden, geliştiren bir yolculuktur. Yolculuk halinde olan insan kendisini hep iyi, sağlıklı ve zinde tutmalıdır, biliyoruz ki hasta bir halde yolculuk çok yorucu ve yıpratıcı bir yolculuktur. İnsan yolculukta kendisini zinde ve sağlıklı hissettiğinde çevresini pozitif algılar, güzellikleri fark eder, seyahatten haz alır. Varacağı yere huzur ve mutluluk içerisinde varır. Bu sebeple hayat yolculuğu hepimiz için artısı ve eksisiyle hızla akarken bizlerin yolculuk içerisindeki düşünsel-duygusal halimiz başarımız açısından tahminimizden öte oldukça önemlidir.

Yolculuk devam ederken her insanın potansiyellerini keşfetmesi, sınırlarının ötesine taşıması çok faydalıdır. Ara Akademi olarak bizlerin amacı eğitimler ve danışmanlık çalışmaları ile bireylerin potansiyellerini keşfetmelerine, geliştirmelerine ve sınırların ötesine taşımalarına odaklanmalarını yardımcı olmak, destek sağlamaktır. 

Hayat yolculuğunun kolay, başarılı geçmesi sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı geliştirmek ile mümkün olabilecektir. Kişisel eğitimler-danışmanlıklar çalışmalarımızda, insanların ruhsal, fiziksel ve zihinsel sağlıklarını geliştirmelerine, huzurlu bir yaşam sürmelerine bilgi ve tecrübelerimiz ile yardımcı olmayı arzu ediyoruz. 

Hayatta her zaman zorluklar olacaktır. Önemli olan zorluklarla baş etme becerisinin gelişmiş olmasıdır. Zorluklarla başa çıkmak demek her zorluktan yeni şeyler öğrenerek edinilecek tecrübeler ile hayata daha güçlü devam etmek demektir. Kişilere özel stres, zorluklar ve yaşamın getirdiği değişikliklerle daha etkili bir şekilde başa çıkmaları için stratejiler sunmak, işlerini kolaylaştırmak en önemli amaçlarımızdandır.

Kişisel gelişimin amacı kişileri geliştirerek nitelikli bir toplum ortaya çıkarmayı sağlamaktır. Toplumda olumlu değişimler ortaya çıkarmak uzun zaman, ciddi planlar ve sürekli çaba gerektiren bir durumdur. Bizim amacımız da bireylerin kendilerine ve çevrelerine toplumsal pozitif katkılarını artırarak toplumda olumlu bir değişime katkı sunmaktır. 

İnsanın yeteneklerini geliştirirken bilgelik duygusunu hissettirmek ve başkalarını anlayabilme becerisini artırmak oldukça önemlidir. Hizmetlerimizle, bireylerin daha fazla bilgelik kazanmalarına ve empati içeren bir yaklaşım geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktayız. 

Sürekli öğrenmeyi ve gelişmeyi bir yaşam biçimi haline getirmek son derece önemlidir. Bireylerin ömür boyu öğrenme fikrini benimsemelerini ve kişisel gelişimlerini hayat boyu, hayatın her alanında sürekli olarak sürdürmelerini desteklemek önemli amaçlarımızdan biridir. 

Hayatın özü iyi iletişim kurabilmek ve özellikle yakın çevre ile iş birliği becerilerini aktif tutmaktan geçer. Çalışmalarımızda, bireylerin iletişim becerilerini ve iş birliği yeteneklerini geliştirmelerine odaklanmak, bu vesile ile kişilerin kendileri ve çevreleri ile daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına katkı sağlamak temel amaçlarımızdandır. 

Değişim hiç değişmeyen bir durumdur, amaç pozitif bir değişim ve dönüşüm içerisinde olabilmektir. Pozitif bir değişim yoksa orada negatif bir değişim gerçekleşiyor demektir. Bireylerin yaşamlarında her zaman pozitif bir değişim ve dönüşüm ile yaşamalarını desteklemek, hayatlarındaki güzelliklerin farkına varmalarını sağlamak, ellerindeki imkanlarını daha verimli değerlendirmelerini sağlamaya çalışmak en büyük hedeflerimizdendir.

Amacımız maneviyat merkezli olmak üzere büyük kitlelerin ulaşabildiği ve herkesin kolaylıkla uygulayabileceği özel modülleri herkese ulaştırmaktır. Çalışmalarımız mümkün olduğunca herkesin gelişebilme arzularını artırmayı ve insanların pozitif gelişimden faydalanmasını sağlamayı içermektedir. Bu çalışma, kişisel gelişim ve danışmanlık çalışmalarının temel amaçlarını, manevi gelişim ilavesiyle ve gelecekteki pozitif etkilerini hızlı bir şekilde hayatlarına yansıtmayı amaçlamaktadır. Önemsediğimiz, yaşam alanlarında manevi değerlerin aktif olduğu bir yaşam ve çağın ihtiyacı olan, teknolojik gelişmelerin farkında olarak özgün hedeflerin ortaya çıkmasını sağlamak ve bu hedeflere hızlıca ulaşmak için gayret edenlere, arzu edenlere destek olmaktır.

Zihin ve gönül hazinelerindeki muhteşem zenginlikleri aktif ederek özel yaşam, eğitim hayatı, aile hayatı, iş hayatı ve benzeri alanlarda bu zenginlikleri aktif ederek iki dünyalı, yani hem dünyasını hem sonsuz ve ebedi olan ahiret hayatını güzelleştiren bir yaşama sahip olmanız dilekleriyle;

Aile, eğitim, kariyer, yaşam koçlukları ile Aydın Rehberlik 

Bilgi, beceri, farkındalık içeren eğitimleri ile Ara Akademi 

her zaman sizlerle, her zaman sizlerin yanınızda…