Evliliğin İlk Dönemleri

Düğünde ve evliliğin ilk günlerinde dini, sosyolojik ve psikolojik açıdan nelere dikkat edilmelidir konusu çok önemlidir. Boşanma konusunda en riskli dönemler de bu dönemlerdir. Bu sebeplerle büyük emekler verilerek ortaya çıkan yeni aile kurumunun sağlamlaşması ve kuvvetlenmesi için ilk dönemlerde destek olmak, gerektiğinde problemleri çözme noktasında profesyonel çözümler ortaya koymak çok büyük faydalar ortaya çıkaracak, büyük zararlardan aileleri koruyacaktır.

Bu önemli konuda özellikle şu noktaları belirtmek istiyorum:

  • Düğün, evliliğin başlangıcı ve kutlamasıdır. Bu nedenle, düğünde dini ve ahlaki kurallara uygun bir şekilde davranmak, gereksiz israf ve gösterişten kaçınmak, eşlerin birbirlerine saygı ve sevgi göstermek, ailelerin ve misafirlerin huzurunu sağlamak önemlidir.
  • Evliliğin ilk günleri, eşlerin birbirlerini tanıma, uyum sağlama ve evlilik hayatına alışma sürecidir. Bu süreçte, eşlerin dini ve psikolojik açıdan sağlıklı bir iletişim kurmaları, karşılıklı anlayış, hoşgörü ve sabır göstermeleri, özel aile hayatı konularında bilgili olmaları, evlilikte karşılaşılabilecek sorunları çözme becerilerini geliştirmeleri gerekmektedir.
  • Evlilik hem bireysel hem de toplumsal açıdan önemli bir kurumdur. Evlilikte mutluluk ve doyumun sağlanması için eşlerin dini inançlarını, değerlerini, ahlakını ve sorumluluklarını yerine getirmeleri, aile içinde sevgi, saygı, güven, ilgi, destek ve uyum gibi olumlu ilişkiler kurmaları, dindarlık düzeyleri ile evlilik doyumları arasında bir denge kurmaları önemlidir.

Her zaman her şeyin ilk dönemleri hassas ve zordur. Aile kurumu gibi çok boyutlu olan bir birlikteliğinde ilk dönemleri alışma ve uyum sağlama süreci açısından çok önemlidir. Bu süreçlerde bir bilgi, bir fikir, bir düşünce çok şeyler kazandırabileceği gibi çok şeyler de kaybettirebilecektir.