Allah’ın Varlığının Nakli Delilleri (2)

169 0

Allah’ın varlığının en önemli delillerinden biri de peygamberler ve kitaplardır.

Allah her topluma sorumluluklarını onlara anlatan peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Peygamberler, hitap ettikleri toplumlara Allah’ı, ahireti, hesap gününü, cennet ve cehennemi anlatmışlar; insanları Allah’a iman etmeye davet etmişlerdir.

Hz. Muhammed (s.a.v) son peygamber, Kur’an’ı Kerim gönderilen son kitaptır. Kur’an-ı Kerim’in en önemli maksadı bize Allah’ın varlığını anlatmak ve bize yaratıcımızı tanıtmaktır.

Kura’an-ı Kerim mucize bir kitaptır. Yani insanların benzerini yapmaktan aciz kaldığı olağanüstü bir kitaptır. Bunun delili 14 asırdır bir benzerinin yapılamamasıdır.

Kur’an indirilmeye başlandığında vahiy kâtipleri tarafından hem yazılmış hem de ezberlenmiştir. İlk indirildiği günden bugüne kadar Kur’an okunmakta ve ezberlenmektedir.

Günümüzde de milyonlarca kişi Kur’an’ı ezbere bilmektedir. Yeryüzünde ezberlenebilen ve söylediklerine harfi harfine uyulan, insanların hayatına düzen veren bir kitap olmamış. Olsa bu özelliklere sahip olmazdı.

Kur’an çok farklı ve mucize bir kitaptır. Allah’ın varlığını ve özelliklerini anlatmaktadır. Onun sonsuz ilim sahibi bir yaratıcı olduğuna delildir.

Peygamberimiz okuma yazma bilmeyen birisi iken kendisine indirilen kitap, geçmiş topluluklara gönderilen peygamberleri ve o toplumların yaşayış biçimlerini ve sonlarının nasıl olduğunu anlatır.

Okuma yazma bilmeyen Peygamberimiz bu bilgileri öğrenemez. Müşriklerin iddia ettikleri gibi uydurmuş olamaz. O ömründe hiç yalan söylemedi, düşmanları bile ona yalancı demediler, diyemediler.

Uydurma olduğunu iddia edenlere şunu sormak lazım: Arabistan’da, çöl ortasında şimdiki gibi internet, televizyon vb. teknolojik gelişmelerin hiçbiri yok iken Allah Rasülü (s.a.v) kendinden önceki milletlerin yaşantısını ve başına gelenleri nasıl öğrenebilir?

Sonuçta bu bilgileri, Peygamberimizin öğrenmesi ve anlatması mümkün olmadığına göre bu bilgileri ona Allah bildirmiştir. Bu durum, Kur’an’ın mucize olduğunu gösterir.

Kur’an, bebeğin anne karnında hangi evrelerden geçerek meydana geldiğini anlatır. Peygamber efendimiz biyoloji ve tıp okumadı. Kur’an embriyonun anne karnında geçirdiği süreçten bahsediyor. O zaman şartlarında embriyonun anne karnında geçirdiği evrelerin bilinmesi mümkün değildir. Demek ki Kur’an her şeyi bilen Allah kitabıdır.

Böyle bir mucize bir kitabın kendi kendine olması mümkün olmadığa göre bu ve önceki milletlere gönderilen kitaplar ve peygamberler bu evreni ve içindeki her şeyi yaratan bir yaratıcın var olduğuna delildir.

Bu konuda daha kapsamlı bilgilere ulaşmak isteyen okuyucularımız “Kimliğini Arayan Genç” isimli kitabıma müracaat ederek daha detaylı bilgiler edinebilirler. Sağlıcakla Kalınız…

 

Eğitimci/Yazar Mustafa Kılınç